Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-07@22:40:45 GMT

دیه چیست؟ راهکارهای قانونی برای رفع نابرابری دیه زن و مرد

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۱۶۷۵۸

دیه چیست؟ راهکارهای قانونی برای رفع نابرابری دیه زن و مرد

احسان عابدین وکیل پایه یک دادگستری درباره راهکارهای که قانون برای رفع نابرابری دیه زن و مرد در نظرگرفته است به خبرنگار صدای ایران گفت:   طبق دین اسلام تمام انسان ها فارغ از جنسیت برابر هستند وقانون اساسی در اصل بیستم مقرر کرده است که تمامی افراد فارغ از جنسیت اعم از زن و مرد در مقابل قانون یکی هستند 
دیه چیست وچه مفهومی دارد؟
دیه مال مشخصی است که توسط شرع مقدس برای جنایت های غیر عمدی بر نفس اعضا ومنافع اشخاص در نظر گرفته شده است و همچنین در خصوص جنایت های عمدی که قصاص در انها به هر دلایلی امکان پذیر نیست با این وجود طبق متون اسلامی دیه زن نصف دیه مرد در نظر گرفته شده است و ماده 550 قانون  مجازات اسلامی مصوب سال 1392 که به طبع آن دیه زن را نصف دیه مرد درنظر گرفته است
این وکیل پایه یک اضافه کرد:همانطوری که در اپتدا گفتم دیه زن نصف دیه مرد است ولی در خصوص دیه اعضا شرایط قانونی به شکل دیگر میباشد با این توضیح درصورتی که  دیه زن و مرد تا یک سوم دیه کامل باشد این دیه برابر خواهد بودیعنی اینکه اگر اسیب وارده به زن یا مرد منتهی به این باشد که دیه برایشان در نظر گرفته شود واین دیه به یک سوم دیه کامل باشد دیه انها برابر است و زن مانند مرد از این حق قانونی برابر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احسان عابدین افزود:تا یک سوم دیه مثالی که میتوان در نظر گرفت قطع یکی از انگشتان است مثلا در قانون قطع یکی از انگشتان قطع یکی از انگشتان یک دهم دیه برایش در نظر گرفته شده است و در این خصوص زن و مرد با همم برابر بوده و از یک حق قانونی برخوردار خواهند بود.
عابدین ادامه داد :فارغ از وجود دیدگاههای مخالفان و موافقان نابرابری دیه زن و مرد چالش هایی را برای مردم به وجود اورده است مثلا زمانی که یک زن توسط یک مرد به قتل رسیده باشد اولیای دم زن برای اینکه بتوانند مرد را قصاص کنند اولیای دم زن باید نصف دیه مرد را پرداخت کنند و این مسئله باعث شده است که یک سری مشکلات برای اولیای دم زن به وجود بیاید و در صورتی که مشکل مالی داشته باشند از قصاص مرد صرف نظر میکنند.
وی تاکید کرد:با توجه به اینکه نابرابری دیه زن و مرد یک مسئله شرعی است و قانون نمیتواند برخلاف آن تصویب بشود ولی در تبصره ماده 551 قانون مجازات اسلامی سال 1392 مقرر گردیده در صورتی که مجنی الیه یعنی کسی که جرم بر او واقع شده است مرد نباشد یعنی زن یا ترنس باشد این تفاضل دیه تا دیه کامل توسط صندوق جبران خسارت های بدنی پرداخت خواهد شد.
وی در پایان گفت: در سال 1387 قانون بیمه وسایل نقلیه موتوری مقرر کرد که بیمه گر موظف است تا خسارت های زیان دیده را فارغ از جنسیت و مذهب زیان دیده پرداخت کند یعنی اینکه دیگر فرق ندارد زیان دیده مرد ،زن یا ترنس باشد و یا چه مذهبی داشته باشد .   ویدیو گفتگو با احسان عابدین وکیل پایه یک دادگستری در مورد راهکارهای برای برابری دیه زن و مرد را ببینید:                                                                                                      

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران قانون دیه مرد و زن دیه چیست بیمه دیه در بیمه دیه زن مذهب جنسیت قانون مجازات اسلامی ماده 551 قانون مجازات اسلامی قتل دیه قتل قصاص ماده 550 قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۶۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰هزار وانت‌بار فاقد بیمه در نوبت بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت

امتداد - عزیزی گفت: در این مرحله از اجرای ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری بیش از ۳۰۰ هزار دستگاه وانت بار شناسایی شدند که این میزان به معنی این است که بیش از ۱۰ درصد از این ناوگان عمومی فاقد بیمه شخص ثالث بوده اند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سید کاظم عزیزی معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در گفتگو با فرکانس بیمه اظهار کرد: در این مرحله از اجرای ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث، اطلاعات کامل ناوگان وانت بارهای کشور که نزدیک به ۳ میلیون دستگاه بوده است از حیث دارا بودن بیمه نامه شخص ثالث بررسی شد که مشخص گردید ب

عزیزی با بیان اینکه اطلاع رسانی به این گروه از ناوگان از ماههای گذشته آغاز شده است و برخی از این خودروها پس از اطلاع رسانی اقدام به اخذ بیمه نامه نموده اند، بیان کرد: آمار و اطلاعات مربوط به دریافت کنندگان بیمه شخص ثالث، به زودی اعلام خواهد شد.

مجری طرح ماده ۴۸ قانون بیمه شخص ثالث همچنین در رابطه با تاثیر اجرای این ماده قانونی در میزان مراجعه دارندگان ناوگان فاقد بیمه جهت اخذ بیمه نامه شخص ثالث گفت: این ماده قانونی یکی از مهم ترین مواد قانونی و موثرترین ابزار جذب جامعه هدف جهت دریافت بیمه نامه شخص ثالث می باشد و اثرات اجرای آن در این خصوص تاکنون مشهود و ملموس بوده است و از سوی دیگر اجرای این ماده قانونی، از اهمال دارندگان وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه نسبت به تاخیر در تمدید به موقع بیمه نامه شخص ثالث پیشگیری نموده و بازدارندگی موثری خواهد داشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
  • عقب‌نشینی دولت از اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در پی درخواست کارگران و دستور رئیس جمهور
  • ۳۰۰هزار وانت‌بار فاقد بیمه در نوبت بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت
  • آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • تشکیل شرکتهای واسطه برای جذب سرمایه خارجی قانونی شد
  • پیشنهاد دائمی شدن قراردادهای موقت مشاغل پنج ساله به کجا رسید؟ | آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر سال ۱۴۰۳